BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE OEBELE EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

Compilatie seizoen 1 - Wat is er ook weer allemaal gebeurd...

Compilatie seizoen 1Een maand voordat het tweede seizoen van start ging was een compilatie van de vijf afleveringen uit eerste reeks te zien. Kijkers konden zo hun geheugen opfrissen of voor het eerst kennismaken met de serie die nu in de vooravond werd uitgezonden in plaats van de namiddag. Voor de samenvatting schreef Harrie Geelen een nieuw draaiboek waarin Hans Pauwels in zijn rol van verteller vertelt wat er in de voorafgaande afleveringen gebeurd is, afgewisseld met korte scènes en liedjes. Ook werd een nieuw decor ontworpen met diverse voorwerpen die naar de eerste afleveringen verwijzen.

Deel 1: De bergEr is bijvoorbeeld een langspeelplaat met ‘Griezelige lachen’ met daarop de kakelende lach van Gruizel Gruis. De scènes uit de serie worden vaak geïntroduceerd door middel van een handeling van de verteller in combinatie met de chroma-key, bijvoorbeeld door een schilderij of een spiegel om te draaien of een gordijn weg te schuiven. Wanneer hij zegt dat het moeilijk is om de feestvreugde na afloop te schilderen maar het toch wil proberen, pakt de verteller inderdaad een kwast waarbij de verfstreken het slot van de vijfde aflevering onthullen.

Voor regisseur Tineke Roeffen was de samenvatting van deel 1 tot met 5 de eerste kennismaking met de serie. De zesde aflevering kon zij door andere verplichtingen niet regisseren, vanaf deel 7 stonden alle delen onder haar regie. 
 
 


Publicatiedatum: 30 mei 2013
Laatste aanvulling: 16 januari 2017

© KRO

Reageer en deel Hamelen met anderen

 

Contact

Via e-mail