BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE OEBELE EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

Deel 12: Weerwolf Wonderwijn's Wedkamp

Deel 12: Weerwolf Wonderwijn's wedkampDe prinsentoto wordt afgesloten met de wedkamp van weerwolf Wonderwijn, en de winnaar mag trouwen met prinses Madelein. In het kasteel van Bambergen wacht iedereen met spanning af hoeveel prinsen er nog over zijn. Hildebrandt heeft alvast een grote bruidstaart gemaakt. Als er drie geblindeerde koetsen worden binnengebracht wil ambtenaar Ogterop Deux niet vertellen wie er in zitten. Even later arriveren ook weerwolf Wonderwijn en zijn assistenten magister Phillipus en wolvin Geurtje. Prinses Madelein wil zich bij de gasten voegen in de troonzaal.

Deel 12: Weerwolf Wonderwijn's wedkampDe koningin is echter onverbiddelijk, ‘men moet de bruid nooit tonen voordat zij gewonnen is’. Nadat het volkslied van Bambergen is gezongen wordt onthuld wie de drie overgebleven prinsen zijn. Uit de eerste koets stapt prins Roelof van Bontubal, uit de tweede komt prins van Jeroen van Aps tevoorschijn en een groot gejuich barst los als prins Tor van Sombrië in derde koets blijkt te zitten. Het kistje met de vragen voor de wedkamp wordt in de kamer van de koningin gezet. Alleen leden van het koninklijk huis kunnen iets van de tafel pakken.

Deel 12: Weerwolf Wonderwijn's wedkampPrins Roelof heeft intussen wolvin Geurtje beter leren kennen en het tweetal is tot over de oren verliefd. Dan blijken de vragen voor de wedkamp ineens verdwenen te zijn, tot groot ongenoegen van weerwolf Wonderwijn. Hij dreigt het kasteel te verlaten maar Bertram ontdekt waar de vragen zijn. De koningin had het kistje meegenomen omdat ze het niet kan verdragen dat haar dochter misschien moet trouwen met iemand waar ze niet van houdt. De wedkamp kan doorgaan, alleen ontbreekt prins Tor. Aernout en Hildebrandt vinden hem, maar hij blijkt door prins Jeroen dronken te zijn gevoerd.

Deel 12: Weerwolf Wonderwijn's wedkampDe eerste vragen zijn al gesteld en prins Jeroen gaat aan kop. Langzaam komt prins Tor weer bij zijn positieven. Bij de derde ronde, het boogschieten, lukt het hem de kleinste appel van het hoofd van prins Jeroen te schieten, die van de spanning flauwvalt. Wie de laatste vraag goed beantwoord zal met de prinses mogen trouwen. Het blijkt een strikvraag te zijn want op de vraag welke kroon de prinses draagt hebben alle prinsen een foutief antwoord op een papiertje gekregen van wolvin Geurtje. Prins Roelof wil haar niet verraden en zegt het niet te weten.

Prins Jeroen geeft het foute antwoord en prins Tor zegt dat hij is voorgezegd. Door zijn eerlijke antwoord wint hij de laatste ronde en daarmee de hand van de dolgelukkige prinses Madelein. Prins Roelof wint de tweede prijs, een klein kasteel, waar hij direct wolvin Geurtje uitnodigt. Alleen prins Jeroen blijft met lege handen achter. 

 
 


Publicatiedatum: 22 december 2012
Laatste aanvulling: 6 november 2017

© KRO

Reageer en deel Hamelen met anderen

 

Contact

Via e-mail