BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE OEBELE EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

Deel 14: De Bruiden van Dril

Deel 14: De bruiden van DrilIn de vliegende pompoen die zij van de feeën Troetel en Snoertje hebben gekregen zijn de Hamelaars op zoek naar Morpuys, het land dat koning Mink is kwijtgeraakt en waar prinses Madelein door een betoverde spiegel ook terecht is gekomen. Bertram en Lidwientje besturen de pompoen terwijl Aernout en Hildebrandt vertellen wat er onder hen te zien is. Prins Tor reist per paard, maar hem zijn ze uit het oog verloren. Door het slechte weer schudt alles heen en weer, en vrouwelijke wezens omsingelen plotseling de pompoen. Hildebrandt valt van schrik flauw.

Deel 14: De bruiden van DrilAls ze weer verdwenen zijn besluit Bertram om te landen bij een ruïne op een rotspunt. Samen met Hildebrandt en Aernout gaat hij op onderzoek uit, Lidwientje en de kinderen blijven op hen wachten. In het kasteel ontdekken ze de vrouwelijke wezens, zingend en dansend rond een met een blauwe doek bedekte kist. Het zijn de heksen van Dril, onder leiding van opperheks Ka van de Kikkerberg, die zegt dat de hele nacht om het uur gedanst moet worden. Een andere heks, Eefje Eenoog, trekt het doek weg. In de glazen kist ligt prins Tor in een diepe slaap.

Deel 14: De bruiden van Dril Zijn paard is omgetoverd in een blauw konijn. De heksen maken ruzie over wie hem mag hebben, want als een heks met een prins trouwt zal ze weer jong worden. Als Eefje hun leren schoenen ruikt worden Bertram, Hildebrandt en Aernout ontdekt. Ze worden in een kerker gevangen gezet waar ook waternix Assia van Karnagel opgesloten zit. Zij heeft prins Tor een vergiftigde appel gegeven waardoor hij ‘stil staat’, om te voorkomen dat hij met één van de heksen moet trouwen. Alleen door een kus van een maagd kan hij weer wakker worden.

Deel 14: De bruiden van DrilAssia vertelt ook dat heksen geen spiegelbeeld hebben en door spiegels worden opgezogen. Ze verliezen dan ook hun toverkracht. Op dat moment komt Lidwientje binnen, zij was ongerust en wilde niet langer buiten wachten. Ook de kinderen zijn het kasteel binnengeslopen maar worden ontdekt door de heksen. Terwijl zij proberen te ontsnappen kust Lidwientje prins Tor snel wakker. Met behulp van het spiegeltje van Lidwientje lukt het om de heksen te laten verdwijnen, alleen Eefje Eenoog weet te ontsnappen. De anderen worden bevrijd en waternix Assia, die zeer weledelgeleerd is, vertelt over haar vader die spiegelmaker is.

Hij kan halfdoorlatende spiegels maken die allerlei wezens en zelfs landschappen kunnen opzuigen. Zijn spiegels zijn gebruikt om prinses Madelein en Morpuys te laten verdwijnen. De vader van Assia woont in grot Karnagel in het land Paay. Dat wordt het volgende reisdoel van de pompoen, en Assia zelf gaat ook mee. 

 
 


Publicatiedatum: 31 december 2012
Laatste aanvulling: 21 oktober 2017

© KRO

Reageer en deel Hamelen met anderen

 

Contact

Via e-mail