BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE OEBELE EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

Deel 20: Het Theehuis van Geerte

Deel 20: Het theehuis van GeerteMet de vliegende pompoen achtervolgen de Hamelaars prins Guurt die ontsnapt is op het vliegend vloerkleed Kamerbreed. Nix Assia staat achter het stuur en manoeuvreert de pompoen hoog de lucht in, zo hoog dat Aernout er luchtziek van wordt en het vloerkleed niet meer te zien is. Ze wil niet zeggen waarom, want ‘als de mond kwekt zingt het hoofd niet’. Plotseling meldt zich een vriendelijk wezen bij een van de ramen met de vraag of er pap is. Het is luchtgeest Lier en naar hem was nix Assia op zoek. Zij vraagt aan Lier of hij samen met de andere luchtgeesten en winden prinses Madelein, die nu een waai is, naar Iewie wil blazen.

Deel 20: Het theehuis van GeerteIewie is een windstil land en daar woont ook Mutte de oppertrol. Zij is de aartsvijand van Geerte de theetrol die zelf de baas wil worden. Trollen zijn vrouwelijke wezens en gespecialiseerd in het maken van bijzondere theeën. Dankzij de thee van Geerte is prinses Madelein verandert in een waai en lichter dan een veer. Prins Guurt is inmiddels aangekomen bij het theehuis van zijn tante Geerte om haar te waarschuwen voor de komst van de Hamelaars en nix Assia. Geerte zegt niet bang te zijn, bovendien bereidt zij zich voor op de trollentrappel, een dans gevolgd door een toets in de vorm van een theeceremonie.

Deel 20: Het theehuis van GeerteHieroor moet ze tien verschillende theeën bereiden. Ook moet ze drie vragen beantwoorden die beoordeeld zullen worden door Mutte. Diverse andere trollen staan Geerte bij, en ze hoopt door het slagen voor de toets de plaats van Mutte te kunnen innemen, die pas op het laatste uur komt. Inmiddels is de pompoen bij het theehuis aangekomen. Nix Assia bedenkt een list, waarbij zij zich zal voordoen als Mutte. Aan de Hamelaars heeft zij al verteld dat Mutte haar oudste zuster is. Samen met Lidwientje verkleedt zij zich als trol en gaat het theehuis binnen waar Geerte en de andere trollen al begonnen zijn aan de trappel.

Deel 20: Het theehuis van GeerteIntussen probeert prins Guurt te vluchten op Kamerbreed, maar de kinderen hebben het vloerkleed verstopt. Prins Tor daagt hem uit voor een duel, maar voordat de strijd goed en wel begonnen is heeft Bertram prins Guurt al met een bloempot bewusteloos geslagen. Via de drie vragen probeert nix Assia erachter te komen welke thee Madelein in een waai heeft veranderd. Dat lukt en als ze ook het recept van de thee heeft ontfutseld die weer een prinses van een waai zal maken onthult Assia wie zij werkelijk is. Geerte en de andere trollen zijn zo verbaasd dat het Assia en Lidwientje lukt hen te besprenkelen met de thee.

De trollen veranderen allemaal in waaien. In de pompoen wordt de reis voortgezet naar Iewie, waar Mutte woont en prinses Madelein naar toe geblazen is.

 
 


Publicatiedatum: 27 januari 2013
Laatste aanvulling: 3 januari 2017

© KRO

Reageer en deel Hamelen met anderen

 

Contact

Via e-mail