BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE OEBELE EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

Deel 21: De Liefde van Lier

Deel 21: De liefde van LierIn ruil voor pap heeft luchtgeest Lier beloofd om samen met de winden prinses Madelein, die in een waai veranderd is, naar het land Iewie te blazen. Er is haast bij geboden omdat ook de trollen waaien zijn geworden. Trol Mutte, de zus van nix Assia, woont in Iewie en is van slag omdat het waait in Iewie, het land dat anders altijd windstil is. Als Assia samen met de Hamelaars arriveert durft zij eerst niet open te doen maar de stem van haar zus stelt Mutte gerust. Assia legt de reden uit van haar bezoek en Mutte wil graag helpen met het brouwen van de thee. 

Deel 21: De liefde van LierBertram en Lidwientje gaan de kruiden zoeken voor de thee en hebben niet door dat ze worden bespioneert door nachtwind Holle. Zij heeft meegeholpen met het naar Iewie blazen van prinses Madelein en vindt Bertram erg mooi. Als de thee klaar is geeft Lier aan waar Madelein zich bevindt en sprenkelt trol Mutte de thee die van een waai een jurk maakt met succes over haar heen. Eindelijk kan prins Tor zijn Madelein weer in de armen sluiten, maar de vreugde is van korte duur want de prinses lacht niet. Zij heeft gezien dat Bertram onder de maretak stond met nachtwind Holle.

Deel 21: De liefde van LierDe anderen schrikken, want ‘wie getweeën onder de mistletak staan, zij smeden hechte banden aan’. Het betekent dat Bertram nu van Holle is, en zij heeft hem meegenomen naar haar huis, hoog in de wolken. Holle is verliefd op Bertram en dat de liefde niet wederzijds is deert haar niet, dat komt vanzelf wel. Lidwientje is vastberaden om Bertram terug te krijgen, maar hoe? Nix Assia en trol Mutte hebben geen drank of spreuk die tegen de maretak is opgewassen. Ook luchtgeest Lier is bedroefd want hij heeft nachtwind Holle wel lief. Dat brengt Barend op een idee.

Deel 21: De liefde van LierAls Lier onder de mistletoe gaat staan met Holle zal zij van hem zijn, en Bertram weer vrij. Nix Assia bedenkt een list om Holle naar de maretak te lokken. Lier moet naar Bertram gaan en zeggen dat hij aan Holle om een aandenken van Lidwientje moet vragen, bijvoorbeeld een zakdoek. Lidwientje moet onder de mistletak wachten en als Holle het zakdoekje aanneemt moet Lier snel haar plaats innemen. Alleen is Lidwientje niet overtuigd. Ze heeft geen zin om aardig te doen tegen Holle, maar Hildebrandt weet haar te overtuigen dat het de enige kans is om Bertram ooit nog terug te zien.

Het plan werkt: Holle vraagt aan Lidwientje om de zakdoek maar wordt verrast als Lier onder de maretak staat. De nachtwind is nu van de luchtgeest, Bertram is weer van Lidwientje en prinses Madelein kan eindelijk lachen. De Hamelaars nemen afscheid van het prinselijk paar dat naar het kasteel van Sombrië vertrekt om eindelijk met elkaar te trouwen.

 
 


Publicatiedatum: 29 januari 2013
Laatste aanvulling: 30 juli 2017

© KRO

Reageer en deel Hamelen met anderen

 

Contact

Via e-mail