BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE OEBELE EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

Deel 3: Het Telraam van Truuk

Deel 3: Het telraam van TruukVliegend op het vloerkleed dat zij van koningin Machteld hebben gekregen zijn de Hamelaars op weg naar de tovenaar Truuk om hem om zijn telraam te vragen voor het land Snak. Truuk ziet de Hamelaars in zijn kristallen bol en is bang dat de het kleed zal neerstorten en besluit hen naar beneden te toveren. Maar de tovenaar is nogal verstrooid en zenuwachtig, en tovert hen eerst in een onweersbui en daarna ondersteboven. Bij de derde poging lukt het wel maar belanden de Hamelaars niet op, maar tot hun nek in de grond. Hun hulpgeroep trekt de aandacht van elf Wortelgroen die op weg is naar Truuk.

Deel 3: Het telraam van TruukDe elf heeft de verdwijnhoed van elfenkoning Pipijn bij zich. Omdat het verdwijnen de laatste tijd minder goed gaat moet de tovenaar de hoed herstellen. Wortelgroen besluit om alleen Lidwientje mee te nemen naar Truuk. Daar aangekomen herstelt de tovenaar zijn fout met een simpele vingerknip en staan alle Hamelaars voor hem en zijn leerling, prins Tor van Sombrië. Hij is door zijn vader, koning Sneu, naar Truuk gestuurd om in de leer te gaan maar zou liever deelnemen aan de prinsentoto. De hoofdprijs is de hand van prinses Madelein van Bambergen, 'de tweede prijs is een draak: haar zuster'.

Deel 3: Het telraam van TruukTor en Madelein zijn verliefd op elkaar, maar zij mag alleen met de winnaar van de prinsentoto trouwen. Elf Wortelgroen heeft het gesprek tussen Lidwientje en Tor afgeluisterd en besluit ook met de prinsentoto mee te doen. Hij wil daarvoor de verdwijnhoed stelen, maar Lidwientje en Aernout weten de diefstal te verhinderen door hem de hoed van Hildebrandt mee te geven. Als Truuk hoort dat de Hamelaars zijn gekomen voor het telraam vermoedt hij dat minister Modderijn achter de opdracht zit. Hij probeert intussen hen wel te helpen maar heeft nog nooit van Hamelen gehoord.

Als Hildebrandt uit één van de toverboeken een spreuk hardop voorleest denkt hij dat hij een vogel is. Truuk kan de betovering niet ongedaan maken en adviseert de Hamelaars naar heks Slik te gaan. 

 
 


Publicatiedatum: 21 oktober 2012
Laatste aanvulling: 27 oktober 2016

© KRO

Reageer en deel Hamelen met anderen

 

Contact

Via e-mail