BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE OEBELE EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

Deel 32: De Krimpspreuk van Lorre Lei

Deel 32: De krimpspreuk van Lorre LeiTer ere van het tot baron slaan van Hildebrandt wordt er in de troonzaal een groot feest gegeven. De koningin nodigt de kersverse baron uit om met haar te dansen, hij mag kiezen tussen de baronnenhos en de kuitbroekwals. Omdat hij geen van de dansen kent demonstreren de koningin en ambtenaar Ogterop aan de Hamelaars hoe de kuitbroekwals gedanst wordt. Alleen Aernout heeft geen zin. Hij zoekt Jul op, die nieuwe kokkin die het eten heeft bereid. Zij doet nog altijd onaardig tegen hem en denkt dat Aernout Jut kent, maar hij weet niet wie dat is. 

Deel 32: De krimpspreuk van Lorre LeiJul gaat boos naar haar kamer en zoekt via het medaillon met de blauwe steen contact met koningin Rinse. Zij waarschuwt de molenaarsdochter dat ze de doek niet van de vogelkooi mag halen want dan zingt Lorre Lei. Jul moet er voor zorgen dat iemand dat doet als zij buiten het kasteel is. Aernout vraagt aan Bertram wat hij kan doen zodat Jul hem leuk gaat vinden. Bertram stelt voor dat hij een liefdesgedicht schrijft en dat op haar kussen legt. Hildebrandt bemoeit zich er ook mee en Bertram bedenkt dat zij samen een serenade brengen onder het balkon van Jul.

Deel 32: De krimpspreuk van Lorre LeiAls zij dan komt kijken wie er voor haar zingen kan Aernout het gedicht op haar kussen leggen. Lidwientje hoort Bertram zingen en gaat samen met de koningin en ambtenaar Ogterop kijken voor wie hij zingt. Tot haar verbazing ziet Lidwientje dat hij Jul een serenade brengt. Boos loopt ze het kasteel weer in waar ze getroost wordt door de koningin en ambtenaar Ogterop. Jul is inmiddels naar het balkon gelopen en snapt zelf ook niet waarom Bertram en Hildebrandt voor haar zingen. Aernout is intussen de kamer van Jul binnengeglipt en kan het niet nalaten om de doek van de vogelkooi op te tillen.

Deel 32: De krimpspreuk van Lorre LeiHij ziet een papegaai die 'Lorre Lei, Lorre Lei, krimp met mij, krimp met mij' zegt. Jul komt naar binnen gerend, roept dat hij de kooi moet afdekken en dat het te laat is. Bertram en Hildebrandt zien dat het kasteel opeens verdwenen is, alleen de fundamenten staan er nog. Als ze tussen de struiken kijken zien ze het kasteel weer, alleen is het nu zo groot als een poppenhuis. Het is door de toverspreuk die Lorre Lei uitsprak gekrompen, samen met iedereen die binnen was, al heeft niemand iets van het krimpen gemerkt. Lidwientje wil van Jul weten waarom Bertram voor haar zong maar zij is in paniek en roept alleen maar 'Lorre Lei heeft gezongen'.

Ze loopt naar het raam wijst naar buiten. Ambtenaar Ogterop en Lidwientje verbazen zich over de enorme planten in de tuin, maar Aernout heeft door dat het gras moet zijn. Het wordt iedereen duidelijk als ze het enorme hoofd van Bertram voor het raam zien.
 
 


Publicatiedatum: 21 maart 2013
Laatste aanvulling: 3 juli 2016

© KRO

Reageer en deel Hamelen met anderen

 

Contact

Via e-mail