BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE OEBELE EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

Deel 4: De Prinsentoto

Deel 4: De prinsentotoOp het vloerkleed Kamerbreed vliegen de Hamelaars naar heks Slik die op de Biesheuvel woont. Truuk de tovenaar denkt dat zij in staat is om Hildebrandt weer te ‘ontvogelen’ en om de weg naar Hamelen te wijzen. Omdat hij elf Wortelgroen niet vertrouwt heeft hij hen de verdwijnhoed, die de drager onzichtbaar maakt, meegegeven voor heks Slik. Zij kent de eigenaar, elfenkoning Pipijn, goed en kan beter de hoed aan hem teruggeven. Aangekomen bij haar huisje met de zingende deurbel is het interieur overhoop gehaald en de heks verdwenen.

Deel 4: De prinsentotoWel aanwezig is prins Olaf van Witfranje, maar hij denkt dat hij een kikker is en zit kwakend bij de vijver. Terwijl de anderen op zoek gaan naar heks Slik blijft Lidwientje in haar huisje wachten, samen met de betoverde prins Olaf en Hildebrandt, die in een vogelkooi zit. Gruizel Gruis komt onverwacht langs om vliegjes te voeren aan prins Olaf. Lidwientje weet de dwerg te overmeesteren en vast te binden. Intussen is Bertram in het bos rijksambtenaar Ogterop Een tegengekomen die belast is met de organisatie van de prinsentoto. Hij vertelt dat er vreemde dingen gebeuren.

Deel 4: De prinsentotoHet lijkt alsof iemand alle deelnemende prinsen wil uitschakelen. Terug in het huisje van heks Slik horen ze van Gruizel wie dat is: prins Guurt van Grasp, die zelf met prinses Madelein wil trouwen. Hij kan zichzelf "verpoppen", in andere mensen veranderen en heeft er zo voor gezorgd dat prins Tor een tovercursus moet volgen en prins Olaf in een kikker is veranderd. Aernout en de kinderen hebben intussen heks Slik gevonden, opgesloten in de kerker van een ruïne. Door een truc met de verdwijnhoed weten Bertram en Aernout haar te bevrijden en prins Guurt gevangen te nemen.

Het lukt hem echter om te ontsnappen op het vloerkleed. Heks Slik weet de betoveringen van Hildebrandt en prins Olaf te verbreken, maar weet niet waar Hamelen ligt. Om verder te reizen krijgen de Hamelaars een set vliegende bezems van haar. Op uitnodiging van ambtenaar Ogterop gaat de reis verder naar Bambergen. 

 
 


Publicatiedatum: 21 oktober 2012
Laatste aanvulling: 14 mei 2016

© KRO

Reageer en deel Hamelen met anderen

 

Contact

Via e-mail