BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE OEBELE EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

Deel 41: De Gast van Wamp

Deel 41: De gast van WampDe stemming op slot Laar is bedrukt nu Barend verdwenen is. Hij is misschien terug naar Hamelen maar niemand die het zeker weet. Hilletje is ontroostbaar en blijft maar huilen tot ergernis van Bertram. Clovis van Wamp, de geheimzinnige figuur in het groen, is de enige die weet wat er met Barend gebeurd is maar hij is door heksen ontvoerd met onbekende bestemming. Ook Hildebrandt is bedroefd en wil nu hij de keuken van zijn geliefde Brechtje weer heeft gezien geen baron meer zijn. Het trekt zijn oude pak weer aan en laat Saartje de witte lelies die de koningin er persoonlijk op had geborduurd weer afhalen.

Deel 41: De gast van WampBertram vraagt Tor naar het droomorgel van koning Zwankezwaan van Wamp. Omdat Clovis één van de orgelpijpen heeft meegenomen besluit Bertram dat ze dan maar naar Wamp moeten gaan. Nog voor ze kunnen vertrekken blijkt dat de koning zelf ook op zoek is naar zijn zoon. Hij heeft een afgezant naar slot Laar gestuurd, de hardhorende Nifterik van Spa, samen met zijn vogel Krikhaar. Nifterik legt uit wat Clovis kwam doen, hij wilde goedmaken wat zijn broer Goudriaan jaren geleden heeft gedaan. Goudriaan van Wamp is de rattenvanger en zijn fluit de kortste pijp van het droomorgel.

Deel 41: De gast van WampMet zijn fluitspel nam Goudriaan uit wraak de Hamelaars mee de berg in. Bij het horen van de naam Hamelen wordt het Hildebrandt te veel en hij valt flauw. In Hamelen zelf probeert Brechtje van Barend te horen wat er in de afgelopen jaren gebeurd is en vooral hoe het met Hildebrandt is. Barend is teleurgesteld, niemand gelooft hem als hij vertelt dat Hildebrandt nu baron van Laar is, een hoed van 60 meter heeft, moerasmonster Tromp heeft verslagen en hofkok van koningin Madelein was. Als burgemeester Walg terugkomt vraagt hij zich af hoe Barend de stad is binnengekomen terwijl alle stadspoorten dicht waren.

Deel 41: De gast van WampIntussen is Clovis van Wamp meegenomen door de heksen naar het ijspaleis van Wenzela de ijsheks. Wenzela staat bekend als het slechtste wezen ter wereld en is vooral geïnteresseerd in de orgelpijp want ze wil trouwen met koning Zwankezwaan om nog machtiger te worden. Ze bedenkt een list en tovert heks Ludmilla van de Eiken om in Clovis, terwijl de echte Clovis vastgebonden zit. In slot Laar vertelt Aernout het verhaal van de heksen aan Nifterik. Bij de naam Tuttel van Totebel schrikt hij, zij is de nicht van Wenzela en het is dus zeker dat de heksen Clovis naar haar hebben toegebracht.

Hoe gevaarlijk de verre reis naar Wamp ook is, de Hamelaars gaan op het vliegend vloerkleed samen met het koningspaar en Nifterik op weg naar koning Zwankezwaan.
 
 


Publicatiedatum: 14 april 2013
Laatste aanvulling: 30 januari 2016

© KRO

Reageer en deel Hamelen met anderen

 

Contact

Via e-mail