BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE OEBELE EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

Deel 44: Poeder van Poo

Deel 44: Poeder van PooDe Hamelaars zijn samen met koning Tor en koningin Madelein aangekomen in het waterslot van Wamp. In afwachting van de ontvangst bij koning Zwankezwaan schrijft Aernout een brief aan Jul. Hij vertelt onder meer dat door het smelten van het ijspaleis Wenzela de ijsheks machteloos is geworden en dat ook de twee fluiten hun toverkracht zijn kwijtgeraakt. Alle hoop is nu gevestigd op koning Zwankezwaan maar hij is helemaal in de ban van zijn aanstaande bruid Wenzela en wil naar niemand luisteren, zelfs niet naar zijn zoon Clovis. Prinses Gale, de dochter van koning Zwankezwaan, blijkt een oude bekende te zijn van Madelein.

Deel 44: Poeder van PooSamen zaten zij op de spincursus in Aps. Als Madelein vertelt dat Nifterik van Spa na het uitspreken van een vers spoorloos van het vloerkleed verdween, is prinses Gale verbaasd. Zij heeft hem de spreuk geleerd, deze stond op haar spinnewiel dat aan de heks Witte Willy zou hebben toebehoord. Wie net als zij afkomstig is uit Spa en het vers opzegt wordt veilig thuis gebracht maar volgens Gale is Nifterik nooit in Wamp aangekomen. De prinses blijkt zich te vergissen, Nifterik is wel gearriveerd maar gevangen gezet door Hoornik, een andere dienaar van Zwankezwaan.

Deel 44: Poeder van PooHij is een handlanger van Wenzela en geeft de koning telkens een liefdesdrank zodat hij in de ban blijft van de ijsheks. Aernout en Hildebrandt hebben in het kasteel het vertrek ontdekt waar het zwaard van Golf staat, vastgeklonken in een blok staal. Ze laten het zien aan Tor en Bertram, die naar zijn hoofd grijpt en wartaal begint uit te slaan. De ontvangst bij koning Zwankezwaan loopt daardoor uit op een ramp. De koning laat Bertram, Tor, Aernout en Hildebrandt opsluiten bij Nifterik die hen vertelt dat Hoornik doet wat Wenzela hem heeft opgedragen. Clovis wordt in een kasteeltoren opgesloten.

Deel 44: Poeder van PooBij de kasteelpoort meldt zich een oude bekende, ambtenaar Ogterop Deux. Hij is de Hamelaars vanuit Laar achterna gereisd per vliegende koffer. Onderweg heeft hij een oude hulpeloze vrouw meegenomen, eenmaal in het kasteel blijkt het Wenzela te zijn. Door haar toedoen worden ook Madelein, Lidwientje, ambtenaar Ogterop en de kinderen in de gevangenis opgesloten. Alleen Hilletje weet zich in de kamer van prinses Gale te verbergen. In de consternatie is Wenzela de tekening van Bertram verloren die ambtenaar Ogterop achteloos heeft opgepakt.

In de kerker blijkt dat Wenzela de tekening voorzien heeft van een laagje magisch poeder, volgens Nifterik poeder van Poo. Dat verklaart waarom Bertram opeens wartaal begon uit te slaan. Aernout besluit ook een tekening van Wenzela te maken.
 
 


Publicatiedatum: 1 mei 2013
Laatste aanvulling: 30 januari 2016

© KRO

Reageer en deel Hamelen met anderen

 

Contact

Via e-mail