BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE OEBELE EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

Deel 5: Minister Modderijn

Deel 5: Minister ModderijnVliegend op de bezems die ze van heks Slik hebben gekregen botsen Hildebrandt en Aernout tegen een boom op de Zeurberg en komen terecht op een bloementroon. Voor de troon staat de tekst ‘Welkom en hoezee, Pipijn wordt 1002’ te lezen. Pipijn is de elvenkoning die 's avonds zijn vermaandag zal vieren. Een van de gasten is minister Modderijn uit Snak. Hildebrandt en Aernout worden gevangen genomen door een groep elven onder leiding van lijfelf Lulof omdat ze tijdens hun noodlanding de bloementroon hebben vernield. Lulof grijpt de gelegenheid aan minister Modderijn naast de koning te laten zitten als degene die de aanslag heeft verijdelt.

Deel 5: Minister ModderijnModderijn, die zichzelf intussen prins van Nedersnak noemt, zal in ruil daarvoor Lulof de tafel van zes leren. Hildebrandt en Aernout weten zichzelf te bevrijden en vluchten het bos in. Daar zien ze hoe hofdichter Xander, die alleen in verzen spreekt en op het feest een gedicht zal voordragen, door Guurt van Grasp in zijn boom wordt opgesloten waarna de prins de gedaante van de dichter aanneemt. Net als Modderijn wil ook hij naast Pipijn zitten, beiden hopen zijn maanmantel te kunnen stelen die bliksemsnel en watervlug maakt. De mantel zou hen goed van pas komen bij de Prinsentoto.

Deel 5: Minister ModderijnDe andere Hamelaars zijn al die tijd naar op zoek geweest Hildebrandt en Aernout. Zij komen op het feest van Pipijn terecht en worden aangezien voor de gnomen van Wamelink die ’s avonds zullen optreden. Tijdens de elvenpoedel, een polonaise, ziet Guurt in zijn vermomming als Xander kans om de Maanmantel te stelen. Hij is ook nog altijd in bezit van het vliegend vloerkleed Kamerbreed maar precies op het moment dat hij daarmee wil vertrekken slaat Aernout hem bewusteloos met een gong. Als dank voor het terugbrengen van de maanmantel schenkt koning Pipijn de Hamelaars zijn verdwijnhoed.

Na het feest vertrekken de Hamelaars op het vloerkleed naar Bambergen voor de Prinsentoto.
 
 


Publicatiedatum: 21 oktober 2012
Laatste aanvulling: 14 mei 2016

© KRO

Reageer en deel Hamelen met anderen

 

Contact

Via e-mail