BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE OEBELE EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

Deel 6: Van de Prins geen Kwaad

Deel 6: Van de prins geen kwaadDe eerste aflevering van het tweede seizoen begint op het kasteel van Bambergen, waar ambtenaar Ogterop Deux druk bezig is met de voorbereidingen voor de prinsentoto. Terwijl de prinsen onderling ruziën en elkaar uitdagen voor duels bestelt hij bij drakenkwekerij De Steekvlam jonge oefendraken. Ondertussen arriveert het vliegend vloerkleed Kamerbreed met de Hamelaars bij het balkon van prinses Madelein. De koningin denkt eerst dat het om een cadeau gaat van één van de prinsen, maar Bertram maakt haar snel duidelijk dat ze gekomen zijn op verzoek van ambtenaar Ogterop Een.

Deel 6: Van de prins geen kwaadHij is de broer van Ogterop Deux en heeft de Hamelaars gevraagd om de gang van zaken rond de prinsentoto in de gaten te houden. Om niet te veel op te vallen worden ze opgenomen als personeel: Lidwientje wordt kamermeisje, Aernout lakei en Hildebrandt kok. Bertram wordt zelfs tot prins gebombardeerd en kiest Barend als zijn schildknaap. De andere kinderen worden ook lid van de hofhouding, maar gaan eerst slapen in een ‘hemelsbreed’ bed. De volgende dag arriveert prins Evert. Hij staat bekend als zachtaardig maar gedraagt zich agressief en slaat wild om zich heen.

Deel 6: Van de prins geen kwaad Lidwientje en Hector doorzoeken zijn kamer maar kunnen niets vreemds vinden. Ondertussen moet Lidwientje ook nog de verliefde prins Koen van zich af zien te houden. Barend verstopt zich in de kamer van prins Evert en ontdekt dat hij een wit poeder in zijn teddybeer verstopt heeft waardoor hij zich woest gaat gedragen. Barend weet de teddybeer mee te smokkelen naar de keuken en de inhoud om te wisselen met meel en poedersuiker. Als hij de volgende dag merkt dat het poeder zijn werking verloren heeft verlaat een timide prins Evert het kasteel.

Prins Koen maakt prins Roelof belachelijk als hij ’s avonds een serenade aan prins Madelein brengt, begeleid door Aernout op fluit en Hildebrandt op luit. Bertram brengt ook een serenade, om Lidwientje te laten weten dat zij de enige voor hem is. 

 
 


Publicatiedatum: 21 oktober 2012
Laatste aanvulling: 21 oktober 2017

© KRO

Reageer en deel Hamelen met anderen

 

Contact

Via e-mail