BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE OEBELE EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? Boek I: De weg naar Voorgoed

 
Het lang verwachte eerste deel van de trilogie waarin Harrie Geelen het verhaal van de verdwaalde Hamelaars vertelt dat begin jaren ’70 nog niet verbeeld kon worden. Anders dan in de succesvolle tv-serie staan nu elk (on)voorstelbaar wezen en elk landschap tot zijn beschikking. Met saaie dingen als zwaartekracht heeft de bedenker nu niets meer te maken: reizen kon eerst alleen op bezems en vliegende tapijten tegen een verschuivende wolkenhemel, maar nu kan de schrijver alles wat hij wil laten zweven ‒ zoals de herberg Zwaankleefaan ‒ of zelfs laten denken en voelen. Het resultaat is de ultieme Hamelen, zoals Harrie Geelen vanaf het begin voor zich heeft gezien.
In De weg naar Voorgoed zijn de Hamelaars terechtgekomen in een wereld waar nog geen mens is geweest. Op zoek naar de terugweg naar Hamelen ontmoeten zij reuzen in elk formaat, vloekende kippen en venijnige pompoenen. Er is een monster met een trui van oneindige wol, een onzichtbare hofdame van Lekkere luchtjes, en een beëdigd stuk Zeep dat bij Rijksveiligheid werkt.

Het tweede deel, De bruiloften van Tor, en het derde deel, De grootmoeder van het Kwaad, worden in één band onder de titel Voorgoed weg verwacht in januari 2019.

Bij de boeken heeft Harrie Geelen ook de website Hamelen Trilogie 2018 gemaakt waarop hij elke week nieuwe afbeeldingen plaatst, gerelateerd aan de verhalen in zijn boeken. Onder de foto's staan ook teksten. Soms zijn ze uit het boek, soms van de hand van een gewetensvol ambtenaar, anders van een kabouter, ook wel van een ontroerde prins (thans koning van Sombrië).
  

Kunt U mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? Boek I: De weg naar Voorgeod

Tekst: Harrie Geelen
Uitgever: Van Oorschot
Datum: 15 februari 2018
Omslagontwerp:     Rob Westendorp
Omvang: 520 pagina's
ISBN:  978-90-282-8007-6
   
Besteld de dvd/cd-box bij bol.xom
   
Eboek  
ISBN:  978-90-282-8016-8
   
Besteld de dvd/cd-box bij bol.xom

 

 

 

 

 

 

 

 


© Van Oorschot/Harrie Geelen

Reageer en deel Hamelen met anderen

 

Contact

Via e-mail