BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE OEBELE EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

De ultieme Hamelen DVD/CD-box

Rob de Nijs en Loeki Knol, 15 april 2013. Foto: Bob Huitink.Op een winternamiddag in 1972 ging een KRO-jeugdserie van start die miljoenen kijkers jarenlang aan de buis zou kluisteren. In Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen, meneer? zochten Bertram Bierenbroodspot (Rob de Nijs), zijn verloofde Lidwientje Walg (Ida Bons/Loeki Knol), stadsomroeper Hildebrandt Brom (Ab Hofstee) en poortwachter Aernout Koffij (Martin Brozius) samen met de kinderen uit Hamelen (Kinderkoor Henk van der Velde) 45 afleveringen lang de weg terug naar hun stadje.

De rattenvanger uit het gelijknamige sprookje had hen meegelokt naar een onbekende wereld vol feeën, koninginnen, prinsessen, trollen en rijksambtenaren. Harrie Geelen schreef alle afleveringen van deze legendarische jeugdserie waarvoor Joop Stokkermans meer dan 120 liedjes componeerde.

De ultieme Hamelenbox
Lang werd gedacht dat de opnamen van de serie grotendeels gewist waren. Alleen de zes afleveringen van het vijfde seizoen, compilaties van de seizoenen één en drie en het concert dat de hoofdrolspelers en het koor in 1975 gaven zijn officieel bewaard gebleven en voor het eerst bijeengebracht in een deze uitgave.

Maar er is meer: zowel Harrie Geelen als Rob de Nijs bleken met hun eigen videorecorders afleveringen opgenomen te hebben, waaronder elf complete afleveringen in kleur uit het vierde seizoen. Deze unieke opnamen zijn nu, na bijna 40 jaar, te zien op deze dvd/cd-box, aangevuld met veel bonusmateriaal.
De cd bevat 20 liedjes waarvan sommige titels niet eerder werden uitgebracht. Speciaal voor deze uitgave zijn vier niet-bewaarde liedjes opnieuw opgenomen door onder meer Rob de Nijs, Loeki Knol en het koor. Ook de gelijknamige musical zoals die in 2003 en 2004 in de theaters te zien was is in deze unieke collectie opgenomen.

In een speciaal voor deze uitgave gemaakte documentaire in de reeks TV Monument kijkt Han Peekel samen met de makers terug op deze bijzondere televisieserie. Het 56 pagina's tellende boekje beschrijft de geschiedenis van deze tijdloze serie in woord en beeld, inclusief alle afleveringen, een toespraak van prins Tor en een voorwoord van schrijfster Nicolien Mizee.

De ultieme verzamelbox is verkrijgbaar bij bol.com.Hamelen titelkaartHamelen compleet op cd? Het gaat gebeuren...

Het merendeel van de liedjes van de TV-serie Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen, meneer? is niet meer op cd verkrijgbaar, sommige liedjes zijn zelfs nooit (compleet) uitgebracht. Daar willen we verandering in brengen, dankzij een succesvolle crowdfunding gaat het ook lukken!

Meer weten? Lees hier verder...
 deel 40

    Laatste aanvullingen
 
 
     Datum          Titel Rubriek
  22-04-2018 NRC - Ook als boek is Hamelen een kleurrijke schepping  Kranten
  10-03-2018 Het Parool - Hamelen Kranten
  08-03-2018 De Gooi- en Eemlander - Verwarrend, maar wel leuk Kranten
  18-02-2018 Foto's boekpresentatie 'De Weg naar Voorgoed'  Boeken

 Reageer en deel Hamelen met anderen

Plaats reactie

Reacties  
#5 joke brens 18-03-2018 08:23
Wanneer is hij bestelbaar?

@Joke Brens
Er is nog geen datum van uitgave, stuur je naam + mailadres via het contactformulie r (rechtsboven deze pagina). Zodra het mogelijk is de Hamelen cd-box te bestellen laten we dat per e-mail weten.
Citeer
#4 Caroline 28-02-2018 22:04
Geweldig! En eng dat Ik het soms vond! Heb de dvd’s Van de over gebleven afleveringen en die zijn heilig!
Citeer
#3 Marja van der Bolt 13-02-2018 13:54
Ik wordt vandaag 63, en kan me de serie nog herinnerdn als de dag van gisteren! Wat hebben we genoten van die uitzendingen toendertijd! Geweldig!
Maar is er veel veranderd met de laatste box die uitgebracht is? Die heb ik nl al!
Groetjes

Marja vd Bolt

@Marja
Welke cd- of dvd-boxen heb je al? Bij het tabblad Media staan alle uitgaven. Wat betreft dvd is de Ultieme Verzamelbox de meest complete uitgave. Aan een cd-box met alle liedjes wordt op dit moment gewerkt.
Citeer
#2 kees ernst 01-11-2016 08:55
de serie hamelen zou best in n remake bv n 3keer 10 delige serie met inspraak en inbreng van de meester zelf harrie geelen .dan zou t een succesvolle remake van hamelen kunnen zijn net als bv met t schaap ez is gebeurd,daarin zat bv al de nieuwe gruizel gruis,weet je wie ik bedoel,trouwens al die acteurs zijn wel te gebruiken .wij genieten nu verder met de dvd s van hamelen die we tot nu toe hebben kunnen kopen.we hebben ondertussen de hele serie bijna compleet.op n enkel deelna.te gek he,bij bam....
Citeer
#1 Een enthousiaste fan 03-04-2013 19:10
Volgens mij laat deze box een zo compleet mogelijk beeld van deze monumentale serie zien.

Mooi dat al dit materiaal uitgebracht wordt, ook voor toekomstige fans.

Ik kijk uit naar de release.

Hulde aan de makers!
Citeer