BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE OEBELE EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

De ultieme Hamelen DVD/CD-box

Rob de Nijs en Loeki Knol, 15 april 2013. Foto: Bob Huitink.Op een winternamiddag in 1972 ging een KRO-jeugdserie van start die miljoenen kijkers jarenlang aan de buis zou kluisteren. In Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen, meneer? zochten Bertram Bierenbroodspot (Rob de Nijs), zijn verloofde Lidwientje Walg (Ida Bons/Loeki Knol), stadsomroeper Hildebrandt Brom (Ab Hofstee) en poortwachter Aernout Koffij (Martin Brozius) samen met de kinderen uit Hamelen (Kinderkoor Henk van der Velde) 45 afleveringen lang de weg terug naar hun stadje.

De rattenvanger uit het gelijknamige sprookje had hen meegelokt naar een onbekende wereld vol feeën, koninginnen, prinsessen, trollen en rijksambtenaren. Harrie Geelen schreef alle afleveringen van deze legendarische jeugdserie waarvoor Joop Stokkermans meer dan 120 liedjes componeerde.

De ultieme Hamelenbox
Lang werd gedacht dat de opnamen van de serie grotendeels gewist waren. Alleen de zes afleveringen van het vijfde seizoen, compilaties van de seizoenen één en drie en het concert dat de hoofdrolspelers en het koor in 1975 gaven zijn officieel bewaard gebleven en voor het eerst bijeengebracht in een deze uitgave.

Maar er is meer: zowel Harrie Geelen als Rob de Nijs bleken met hun eigen videorecorders afleveringen opgenomen te hebben, waaronder elf complete afleveringen in kleur uit het vierde seizoen. Deze unieke opnamen zijn nu, na bijna 40 jaar, te zien op deze dvd/cd-box, aangevuld met veel bonusmateriaal.
De cd bevat 20 liedjes waarvan sommige titels niet eerder werden uitgebracht. Speciaal voor deze uitgave zijn vier niet-bewaarde liedjes opnieuw opgenomen door onder meer Rob de Nijs, Loeki Knol en het koor. Ook de gelijknamige musical zoals die in 2003 en 2004 in de theaters te zien was is in deze unieke collectie opgenomen.

In een speciaal voor deze uitgave gemaakte documentaire in de reeks TV Monument kijkt Han Peekel samen met de makers terug op deze bijzondere televisieserie. Het 56 pagina's tellende boekje beschrijft de geschiedenis van deze tijdloze serie in woord en beeld, inclusief alle afleveringen, een toespraak van prins Tor en een voorwoord van schrijfster Nicolien Mizee.

De ultieme verzamelbox is verkrijgbaar bij bol.com.Mededeling

De oprichter en vormgever van Waar Keek Jij Vroeger Naar heeft besloten te stoppen met deze website, helaas. Ook de twee themasites over Oebele en Hamelen zullen binnenkort offline gaan. Ik ben van plan om door te gaan en maak een doorstart met drie nieuwe websites: www.missietelevisie.net (over televisieseries uit de 20e eeuw), www.hamelen.net (hier kan straks de nieuwe Hamelen cd-box besteld worden) en www.oebele.net. Er staat op dit moment nog niets online, ik hoop heel snel in ieder geval de nieuwe websites over Hamelen en Oebele te presenteren. Tot die tijd blijven de oude sites online staan. Vragen, opmerkingen, ideeën ...? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 Hamelen titelkaartHamelen compleet op cd? Het gaat gebeuren...

Het merendeel van de liedjes van de TV-serie Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen, meneer? is niet meer op cd verkrijgbaar, sommige liedjes zijn zelfs nooit (compleet) uitgebracht. Daar willen we verandering in brengen, dankzij een succesvolle crowdfunding gaat het ook lukken!

Meer weten? Lees hier verder...
 deel 40

    Laatste aanvullingen
 
 
     Datum          Titel Rubriek
  02-09-2018 Stand van zaken 6 cd-box Informatie
  10-05-2018 Hamelen op Instagram Sociale media
  01-05-2018 De Volkskrant - De taaltovenaar vertelt Kranten
  22-04-2018 NRC - Ook als boek is Hamelen een kleurrijke schepping  Kranten

 Reageer en deel Hamelen met anderen

 

Contact

Via e-mail