BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE OEBELE EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

De geschiedenis van het Kinderkoor Henk van der Velde: Deel 3

na Hamelen

Vervolg op Deel 2: Van Oebele naar Amsterdam

 

Met de voltooiing van het vijfde en laatste seizoen van Hamelen leek het koor ook ophouden te bestaan. Toch bleven er incidenteel verzoeken komen voor het koor en zijn er nog diverse langspeelplaten gemaakt, meestal onder de naam het Televisiekoor onder leiding van Iet van der Velde waarvoor ze kinderen met wie ze lange tijd had gewerkt vroeg. In 1981 werden de laatste opnamen uitgebracht. Iet van der Velde overleed op 14 augustus 1992, 91 jaar oud.

Reünie
Een jaar later, op 6 juni 1993, werd voor het eerst een reünie georganiseerd, op initiatief van oud-koorleden Monique Bakker en Marcia Meere-Kat. De bijeenkomst vond plaats in het gebouw van de KRO en stond in het teken van Hamelen.
Af en toe traden leden van het koor ook samen op bij speciale gelegenheden zoals in 1989 ter gelegenheid van de herhaling van het vijfde seizoen van Hamelen en tijdens TV Toppers in 2004 werd “Oebele is hupskee!” opnieuw gezongen.

6 januari 2013
     6 januari 2013: na 40 jaar terug in de voormalige MC Studio.

Dankzij het internet en de sociale media hebben veel voormalige koorleden elkaar weer terug gevonden. In het Amsterdamse café De Twee Zwaantjes van Trees Ruzette, die zelf jarenlang zong in het koor, is bijna ieder jaar een reünie die in het teken staat van Oebele en Hamelen maar vooral van het koor.

Met hulp van een crowdfundingsactie konden op 6 januari 2013 enkele Hamelenliedjes die verloren waren gegaan opnieuw worden opgenomen door de voormalige koorleden en enkele acteurs uit de serie, waarbij Stanley Stokkermans, zoon van Joop Stokkermans, de plaats van zijn vader en Henk van der Velde innam. De opnamen, gemaakt in de voormalige MC Studio in Nederhorst den Berg, staan op De Ultieme Verzamelbox en op iTunes, waar ook liedjes terug te vinden zijn die in het verleden werden opgenomen door het koor en tijdloos zijn gebleken, zoals Sinterklaas- en Kerstliedjes en liedjes op tekst van Annie M.G. Schmidt.

Bij bijzondere gelegenheden treedt het koor ook op, zoals tijdens de jubileumconcerten van Rob de Nijs op 13 januari 2013 in Carré (foto 1 en 2) en van Wieteke van Dort op 24 juni 2013 in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag (foto 3 en 4).
Klik op de afbeelding voor een uitvergroting.

  • carre1
  • carre2
  • schouwburg1
  • schouwburg2

 Publicatiedatum: 17 mei 2016
Laatste aanvulling: 23 december 2017

Reageer en deel Hamelen met anderen

 

Contact

Via e-mail