BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE OEBELE EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

Hamelen compleet op cd? Doe mee!

 

hamelenlogo

In 2014 is het gelukt om via een crowdfundingsactie de 4 cd-box Oebele – 100 liedjes uit de populaire serie van toen uit te brengen. Een regelmatig terugkerende vraag was of er nu ook een cd-box van Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen, meneer? zou komen. Nu zijn we zover dat we deze cd-box willen maken, ook omdat in februari het eerste deel van de Hamelen Trilogie van Harrie Geelen verschijnt.

Crowdfunding

De Stichting Dwarz met een Zetje, opgericht door Ria Tammer, wil in samenwerking met de website 'Hamelen | Waar Keek Jij Vroeger Naar' van Arjan Doolaar en het Hamelen-forum van Maarten Fransen een 5 6 cd-box uitbrengen met alle liedjes uit Hamelen in een oplage van 500 stuks.

Het streven is de verkoopprijs onder de € 20,- te houden. De kosten voor dit project zijn begroot op € 9.500,-. Een hoog bedrag maar we hopen dat, net als bij het de cd-box van Oebele, het geld bijeengebracht kan worden door liefhebbers van de serie. Hiermee zou een uniek stukje Nederlandse televisiegeschiedenis bewaard kunnen blijven. Harrie Geelen en de erven Joop Stokkermans hebben hun goedkeuring gegeven aan het project.

Waarom deze cd-box?

Universal heeft in 2004 een 4 cd-box uitgebracht met 100 liedjes. Vaak zijn deze ingekort vanwege de beschikbare ruimte op de cd’s. Deze cd-box is al lang niet meer leverbaar en wordt ook tweedehands zelden aangeboden. In 2013 is de Ultieme Verzamelbox van Hamelen uitgebracht met naast 6 dvd's een bonus-cd met 21 liedjes. Dit is de enige uitgave die op dit moment nog leverbaar is.

Wat komt er op de cd’s te staan?

De bedoeling is om op deze nieuwe uitgave alle Hamelenliedjes te verzamelen waar een opname van bewaard is gebleven, ook de korte versjes waarin soms maar een paar regels worden gezongen. Voor uitgave op langspeelplaat en later op cd werden liedjes vaak ingekort. Hiervan willen we de complete versies gebruiken. René Sleven, producent van de serie, heeft de originele geluidsbanden destijds aan koorlid Ria Tammer gegeven die ze al die jaren bewaard heeft. Dit betreft niet alle liedjes, maar in de loop der jaren zijn er diverse amateuropnamen opgedoken. Het streven is om deze liedjes op te knappen en in de collectie op te nemen. Daarnaast zijn er van enkele nummers verschillende versies, deze worden als bonus toegevoegd.

Hoe kan ik meedoen?

Doneren kan door:

  • een bijdrage te storten op rekeningnummer NL67INGB0006625078 van Stichting Dwarz met een Zetje te Uithoorn onder vermelding van “Hamelen op cd”
    en
  • een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met naam en adres en het overgemaakte bedrag.

Het bedrag maakt niet uit, vele kleine bedragen maken ook een groot bedrag. We hopen uiterlijk 1 maart 2018 het benodigde bedrag van € 9.500,- bij elkaar te hebben gebracht.

Als het project slaagt krijgt iedereen die een bedrag van € 50,- of meer stort een exemplaar van de cd-box. Het is de bedoeling de cd-box tegen kostprijs te verkopen. Als er voldoende exemplaren verkocht worden krijgen donateurs (een deel van) hun inleg terug en dat geldt ook als het project niet door kan gaan.

Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage!

Stand van zaken

Lees hier het laatste nieuws over deze actie.

16 februari 2018
Al eerder meldden we al dat de liedjes uit deel 14 (Komen ze nou, De heksenhop en Blauw is een rustige kleur) zijn teruggevonden. Daarnaast blijken er van diverse liedjes langere en soms afwijkende versies te bestaan. Van De Poedelpoel is voor uitgave op langspeelplaat een opname van bijna 3 minuten gemaakt. De versie die in de aflevering te horen is, zonder koor, duurt bijna 6 minuten. Beide opnamen zullen op de cd-box komen te staan. Onder de niet eerder uitgebrachte opnamen bevinden zich onder meer de zang van Madelein als waai (uit deel 19), de Trollenfitness (uit deel 20), de zang van Nimf Nauta (uit deel 25) en de tweede versie van de Bamberger Bam (uit deel 31). Van Iene miene mom is, naast Interlude en Ontwaak, een derde versie opgenomen die de uitzending destijds niet gehaald heeft.
Hoewel nog niet alle banden gedigitaliseerd zijn kunnen we nu al concluderen dat er, samen met enkele instrumentale opnamen, genoeg materiaal is om geen 5 maar 6 cd’s te vullen. Kijk onder het tabblad 'Indeling cd-box' voor de voorlopige indeling.
Op de begroting staat al de kostenpost onvoorzien, naar verwachting zal dit bedrag niet overschreden worden. Bijdragen voor de crowdfundingactie blijven welkom!
 

1 februari 2018
De nieuwe tussenstand: € 9.246,00! Met dank aan alle sponsors. Met nog één maand te gaan is het streefbedrag zo goed als binnen, de cd-box gaat er komen!
De eindstand zal op 1 maart bekend worden gemaakt.

 
27 januari 2018

De eerste banden zijn gedigitaliseerd en zorgen gelijk voor een verrassing: op de band met het opschrift ‘Achtergrondmuziek en heksengejammer’ blijken de tot nu verloren gewaande liedjes Komen ze nou, De heksenhop en Blauw is een rustige kleur te staan. Ook Iene miene mom (Ontwaak) staat op deze band en duurt een minuut langer dan de versie die tot nu toe bekend was.

 
25 januari 2018

Vandaag zijn Ria en Maarten op bezoek geweest bij Eric van Oort van The Source in Ridderkerk om alle geluidsbanden te brengen. De 'pancakes' zullen daar worden gedigitaliseerd. De grote spoelen 'plakken', moeten eerst in de oven worden gebakken en zullen daarna worden gedigitaliseerd. Dit gedeelte van het project zal enkele weken in beslag nemen. Onderstaand drie door Ria gemaakte foto's (klik op de afbeelding voor een uitvergroting); lees een kort verslag van Ria op Facebook en van Maarten op het Forum.

  • TheSource1
  • TheSource2
  • TheSource3

 
2 januari 2018
De nieuwe tussenstand: € 7.060,00! Met dank aan alle sponsors. Nog twee maanden te gaan, we hebben goede hoop dat het gaat lukken.
De volgende tussenstand zal op 1 februari bekend worden gemaakt.
 

30 december 2017
Op vrijdag 29 december zijn Maarten (op de foto) en Arjan op bezoek geweest bij Ria om haar collectie te bekijken. Zij bezit naast cd’s onder meer ampex geluidsbanden en zogeheten 'pancakes' met liedjes en muziek uit Hamelen. De pancakes werden door de MC Studio, waar alle liedjes en muziek werden opgenomen, gemaakt. Dick van der Meer schreef op de dozen waar de band in zit de titels van de liedjes of eenvoudigweg 'achtergrondmuziek', soms een beetje cryptisch, bijvoorbeeld 'heksengejammer'. De bedoeling is om alle banden te laten digitaliseren, hiervoor zal binnenkort een afspraak worden gemaakt met The Source.

Maarten Fransen met de pancakes en ampexbanden  Maarten Fransen met de pancakes en ampexbanden  Maarten Fransen met de pancakes en ampexbanden 


1 december 2017
De nieuwe tussenstand: € 6.480,00! Met dank aan alle sponsors. Met dit bedrag kunnen in ieder geval alle originele geluidsbanden gedigitaliseerd worden.
De volgende tussenstand zal op 1 januari bekend worden gemaakt.

14 november 2017
De eerste tussenstand: € 6.020,00! We zijn er nog niet, maar al wel over de helft en dat in slechts twee weken.
De volgende tussenstand zal op 1 december bekend worden gemaakt.


5 november 2017

Ter ondersteuning van de actie is een promofilmpje op YouTube gezet.

YouTube

 

 

 

 

 

 

31 oktober 2017
De actie 'Hamelen compleet op cd' is vandaag van start gegaan. 
 


Publicatiedatum: 31 oktober 2017
Laatste aanvulling: 16 februari 2018

Reageer en deel Hamelen met anderen

Plaats reactie

Reacties  
#2 Arjan - webmaster 05-11-2017 12:31
Michiel van Eenige zei:
Graag komen wijn in aanmerking voor Hamelen compleet op CD

Voor alle duidelijkheid: de cd is er nog niet, afgelopen week is de inzamelingsacti e gestart. Als de cd-box er daadwerkelijk komt zal dat hier uiteraard gemeld worden.
Citeer
#1 Michiel van Eenige 05-11-2017 12:27
Graag komen wijn in aanmerking voor Hamelen compleet op CD
Citeer