BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE OEBELE EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

Hamelen compleet op cd? Het gaat gebeuren...

 

hamelenlogoIn 2014 is het gelukt om via een crowdfundingsactie de 4 cd-box Oebele – 100 liedjes uit de populaire serie van toen uit te brengen. Een regelmatig terugkerende vraag was of er nu ook een cd-box van Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen, meneer? zou komen. Nu zijn we zover dat we deze cd-box willen maken, ook omdat in februari het eerste deel van de Hamelen Trilogie van Harrie Geelen is verschenen.

Crowdfunding

De Stichting Dwarz met een Zetje, opgericht door Ria Tammer, wil in samenwerking met de website 'Hamelen | Waar Keek Jij Vroeger Naar' van Arjan Doolaar en het Hamelen-forum van Maarten Fransen een 6 cd-box uitbrengen met alle liedjes uit Hamelen in een oplage van 500 stuks.

Het streven is de verkoopprijs onder de € 20,- te houden. De kosten voor dit project zijn begroot op € 9.500,-. Een hoog bedrag maar het is gelukt om, net als bij het de cd-box van Oebele, het geld bijeen te brengen door liefhebbers van de serie. Hiermee kan een uniek stukje Nederlandse televisiegeschiedenis bewaard blijven. Harrie Geelen en de erven Joop Stokkermans hebben hun goedkeuring gegeven aan het project. De crowdfunding is op 1 maart succesvol afgesloten met een eindbedrag van € 10.508,50. Lees het verloop van de actie onder Stand van zaken

Waarom deze cd-box?

Universal heeft in 2004 een 4 cd-box uitgebracht met 100 liedjes. Vaak zijn deze ingekort vanwege de beschikbare ruimte op de cd’s. Deze cd-box is al lang niet meer leverbaar en wordt ook tweedehands zelden aangeboden. In 2013 is de Ultieme Verzamelbox van Hamelen uitgebracht met naast 6 dvd's een bonus-cd met 21 liedjes. Ook deze uitgave is inmiddels uitverkocht.

Wat komt er op de cd’s te staan?

De bedoeling is om op deze nieuwe uitgave alle Hamelenliedjes te verzamelen waar een opname van bewaard is gebleven, ook de korte versjes waarin soms maar een paar regels worden gezongen. Voor uitgave op langspeelplaat en later op cd werden liedjes vaak ingekort. Hiervan willen we de complete versies gebruiken. René Sleven, producent van de serie, heeft de originele geluidsbanden destijds aan koorlid Ria Tammer gegeven die ze al die jaren bewaard heeft. Dit betreft niet alle liedjes, maar in de loop der jaren zijn er diverse amateuropnamen opgedoken. Het streven is om deze liedjes op te knappen en in de collectie op te nemen. Daarnaast zijn er van enkele nummers verschillende versies, deze worden als bonus toegevoegd. Zie ook Indeling cd-box.

Waar kan de cd-box besteld worden?

Dat kan nog niet, maar stuur een bericht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met naam en e-mailadres, dan laten we weten wanneer het bestelformulier online staat.

 


Publicatiedatum: 31 oktober 2017
Laatste aanvulling: 29 juli 2018

Reageer en deel Hamelen met anderen

 

Contact

Via e-mail