BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE OEBELE EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

1971 De Telegraaf - Nieuwe KRO tv-serie

Donderdag 30 december 1971

Van onze radio- en televisieredacteur

De Telegraaf 30 december 1971De KRO-televisie zal eind januari van start gaan met de nieuwe jeugdserie "Kunt u mij de weg naar Hameln vertellen, mijnheer?" Deze nieuwe serie zal daarmee de opvolger worden van de, helaas definitief geëindigde, "Oebele"-reeks. Het nieuwe jeugdprogramma werd opgezet naar een idee van Harry Geelen, terwijl Joop Stokkermans voor de muziek zorgde.
Deze nieuwe KRO-serie is een soort vervolg op het bekende sprookje "De Rattenvanger van Hameln". Op het punt waar dat sprookje eindigt (als de rattenvanger met de jeugd van Hameln in de rots verdwijnt) begint de jeugdserie. Verwonderlijk is het dan ook niet dat de eerste aflevering, die op 22 januari op de beeldbuis verschijnt, "De Berg" heet.
Elke aflevering heeft een lengte van 45 minuten en wordt geheel in kleur uitgezonden. Medewerkers aan de serie zijn o.m. Ab Hofstee (nog wel bekend als de postbode Paulus uit "Oebele"), Paul Meyer, Ida Bons, Rob de Nijs en Herman Vink*. Gast in die eerste aflevering is de Amsterdamse acteur Martin Brozius**. "Uit hoeveel afleveringen deze door Nico Hiltrop geregisseerde serie zal gaan bestaan, is nog niet te zeggen", aldus een KRO-woordvoerder. "Maar dat wisten wij toen wij met Oebele van start gingen, ook nog niet!"

* Herman Vinck was als eerste gevraagd voor de rol van Aernout Koffij maar moest deze afslaan vanwege verplichtingen bij het Werkteater.
** Martin Brozius zou als Aernout Koffij een van de hoofdrolspelers worden.


© De Telegraaf

Reageer en deel Hamelen met anderen

 

Contact

Via e-mail