BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE OEBELE EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

1971 Nieuwsblad van het Noorden - De Rattenvanger van Hamelen wordt tv-kinderprogramma

Vrijdag 26 november 1971

Tekstschrijver Harry Geelen en componist Joop Stokkermans zijn momenteel druk bezig een vervolg samen te stellen op het sprookje van de Rattenvanger van Hamelen. Het resultaat hiervan zal de KRO vanaf zaterdag 20 januari volgend jaar maandelijks op de televisie uitzenden. De titel van dit nieuwe kinderprogramma is nog niet bekend.

Al vele weken heeft men zich bij de KRO gebogen over het probleem van een nieuw kinderprogramma nu de hoofdrolspelers van Oebele het laten afweten. Willem Nijholt heeft andere aspiraties, Wieteke van Dort is in verwachting en de dokter van Marjan Berk heeft bij haar soortgelijke verschijnselen geconstateerd. Daarbij komt dat regisseur Bram van Erkel zich helemaal gaat verdiepen in de nieuwe serie van Eli Asser ’Citroentje met suiker’.
Harry Geelen en Joop Stokkermans - de geestelijke vaders van Oebele - hebben zich nu bereid verklaard een nieuw kinderprogramma te schrijven. De serie begint waar de Rattenvanger van Hamelen ophoudt. Dat is op het moment dat hij met de kinderen achter een grote berg verdwijnt. Op de tv zal nu duidelijk worden gemaakt wat er allemaal achter die berg is gebeurd. Namen van nieuwe hoofdrolspelers zijn nog niet bekend. Waarschijnlijk is wel dat Rob de Nijs weer van de partij zal zijn. Evenals het kinderkoor onder leiding van Henk van de Velde. Regisseur is Nico Holtrop. De eerste aflevering zal 22 januari worden uitgezonden. 25 december wordt uitgebreid afscheid genomen van Oebele.


© Nieuwsblad van het Noorden

Reageer en deel Hamelen met anderen

 

Contact

Via e-mail