BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE OEBELE EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

1973 Leidse Courant - Weg van Hamelen

Zaterdag 17 februari 1973

Leidse Courant 17 februari 1973De KRO-televisie zendt vanavond de op 20 januari jl. uitgestelde uitzending van het negende deel uit van de serie voor de jeugd "Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen, meneer". In dit negende deel, dat de titel "De kuddegeest" kreeg, doet Tilanus van Gulik (Gerard Cox) zijn intrede In het Paleis van Bambergen. Zijn komst heeft een vreemde uitwerking op de vaste en tijdelijke bewoners van het paleis. Vanaf dat moment moet alles gesmeerd lopen en wordt alles gemeenschappelijk beslist. Prinses Madeleine gaat zelf het vuile servies naar de keuken brengen en de koningin gaat met de prinses de gang soppen. Alleen Bertram Bierenbroodspot en Barendje weten het hoofd koel te houden. Van hun kant moet dan ook de redding komen.
In de hoofdrollen staan Loekie Knol, John Lanting, Martin Brozius, Ab Hofstee en Rob de Nijs. Verder werken mee Margreet Heemskerk, Emmy Lopes Dias, Marnix Kappers, Wil van Selst, Pieter Lutz en Gerard Cox. De kinderen van Hamelen door het kinderkoor van Henk van der Velde. Tekst van Harry Geelen. Muziek: Joop Stokkermans. Produktie: René Steven. Regie: Tineke Roeffen.
Zaterdag Ned. 1, 1905 uur. 

Emmy Lopes Dias als Koningin en Margreet Heemskerk als prinses Madelein in de aflevering van vanavond van Kunt u mij de weg naar Hamelen, vertellen, mijnheer.

 


© Leidse Courant

Reageer en deel Hamelen met anderen

 

Contact

Via e-mail