BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE OEBELE EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

1973 Limburgs Dagblad - Limburgse als TV-heks

Zaterdag 27 oktober 1973

Betsy Smeets in ”Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?”

Limburgs Dagblad 27 oktober 1973De uit Eijsden afkomstige actrice Betsy Smeets zal vanavond om 19.05 uur op Nederland I bij de KRO te zien zijn als "televisieheks". Samen met Georgette Reyevsky en Hetty Blok is Betsy Smeets één van de slechte heksen in het populaire programma "Kunt u mij de weg naar Hameien vertellen, meneer?". Het 9-jarig dochtertje Josien van Betsy Smeets volgt tijdens dit TV-programma vanaf de tribune het "toneeltalent" van haar moeder. Betsy Smeets, die in de nieuwe Nederlandse speelfilm "Help, de dokter verzuipt" de hoofdrol voor haar rekening neemt, zal binnenkort ook bij de NCRV-televisie te zien zijn als boerin in de serie “Boerin in Frankrijk”. De aflevering van vanavond in “Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?" heet “De bruiden van Dril”. Het hele gezelschap Hamelaars is in de pompoen op zoek naar prinses Madeleine, die op raadselachtige wijze is verdwenen. Prins Tor, met wie Madeleine zou trouwen, is te paard eveneens op zoek.

Rotsachtig gebied
Wanneer de pompoen boven een rotsachtig gebied vliegt, gebeurt er iets merkwaardigs, de stuurinrichting weigert plotseling en het gezelschap ziet zich omsingelt door vage gestaltes, die geweldig giechelen: heksen!! Wanneer de heksen proberen duidelijk te maken dat de vliegende pompoen dient te verdwijnen wordt Bertram verschrikkelijk nieuwsgierig wat de heksen te verbergen hebben. Bertram, Aernout en Hildebrand besluiten een onderzoek in te stellen in het kasteel dat zij zien liggen. Zij vallen in het kasteel van de ene verbazing in de andere. Hun verwondering stijgt ten top wanneer ze in een grote zaal heksen om een kist zien dansen. In die kist ligt - in diepe slaap verzonken - Prins Tor…

Spanning
Intussen zitten de kinderen in angstige spanning in de pompoen te wachten op de terugkeer van de drie mannen. Lidwientje wordt ongeduldig en besluit op onderzoek uit te gaan. Maar nauwelijks is Lidwientje in het kasteel aangekomen, of een van de heksen roept dat zij leer ruikt. De aanwezigheid van het mensenras in het kasteel is verraden. Wanneer Aernout een niesbui krijgt, betekent dat het einde van de vrijheid. De heksen nemen het hele gezelschap gevangen. Als de kinderen, die inmiddels hevig verontrust hun "ruimteschip" hebben verlaten op zoek naar Lidwientje en de drie mannen, in het kasteel aankomen zien zij wat er gebeurd is.
 


© Limburgs Dagblad

Reageer en deel Hamelen met anderen

 

Contact

Via e-mail