BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE OEBELE EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

1974 Leeuwarder Courant - "Hamelen" haalt kijkdichtheid van 35 procent

Maandag 11 maart 1974

Leeuwarder Courant 11 maart 1974Het is gek maar over de populaire kindertelevisieserie "Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen, meneer" wordt eigenlijk maar weinig geschreven. Dit sprookjesachtige feuilleton, ontsproten aan de ongebreidelde fantasie van tekstschrijver Harrie Geelen, loopt al vier seizoenen, is één van de meest bekeken en hoogstgewaardeerde jeugdprogramma's, maar om de een of andere reden laten de journalisten "Hamelen" links liggen.

"Hamelen" heeft per uitzending minstens 3,5 miljoen kijkers, tenminste dat neemt men aan. Maar het continu-onderzoek, dat dit heeft uitgewezen, meet alleen de kijkers van twaalf jaar en ouder en mist dus alle Hamelen-fans onder de twaalf. Twee conclusies: het kijkcijfer van 35 procent is eigenijk veel groter en er kijken bar veel "ouderen" naar Hamelen. In elk geval kan een door veel publiciteit omgeven kinderserie als "De vloek van de Woestewolf" met zijn lagere kijkdichtheid en zijn waardering van 68 (Hamelen scoort 73) niet tippen aan KRO's jeugdparadepaard.

"Hamelen", waarvan er dit seizoen nog drie afleveringen moeten worden uitgezonden, is ook voor 1974-1975 geprogrammeerd en zal mogelijk in een hogere frequentie eens in de vier weken het scherm halen.


© Leeuwarder Courant

Reageer en deel Hamelen met anderen

 

Contact

Via e-mail