BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE OEBELE EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

2013 TV Dokument "Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen meneer?"

TV Dokument "Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen meneer?"Ter gelegenheid van de uitgave van de dvd/cd-box maakte Han Peekel een programma over Hamelen in de reeks 'Televisiemonumenten', een serie over de geschiedenis van de Nederlandse televisie waarin een persoon, programma of omroep centraal staat. De eerste opnamen werden gemaakt op zondag 6 april 2013, toen Rob de Nijs, Loeki Knol, Harrie Geelen, Margreet Heemskerk en Wieteke van Dort en 25 leden van het voormalige kinderkoor Henk van der Velde bijeenkwamen in Nederhorst den Berg voor het opnieuw opnemen van een aantal liedjes die niet bewaard zijn gebleven.

TV Dokument "Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen meneer?"Stanley Stokkermans, de zoon van Joop Stokkermans, had de muzikale leiding. Tussen de opnamen door interviewde Han Peekel hoofdrolspelers Rob de Nijs en Loeki Knol, gastactrice Wieteke van Dort en drie leden van het koor: Sandra Ruiter, Marcia Meere-Kat en Ivo Brautigam. Op 16 februari vond een tweede reeks interviews plaats in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum, met regisseur Tineke Notten-Roeffen, gastacteur Hans Otjes, Tine van Oorschot van make-up en grime, koorlid Ria Tammer, televisiehistoricus Arjan Doolaar en Hamelenfans Valerie Peter en Maarten Fransen. 

TV Dokument "Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen meneer?"Een paar dagen later zou Han Peekel Harrie Geelen uitgebreid interviewen, Stanley Stokkermans moest door ziekte helaas afzeggen. Dankzij archiefopnamen uit 2003 konden ook Joop Stokkermans en Martin Brozius aan het woord komen. Met 16 interviews en in totaal meer dan acht uur materiaal was het voor Han Peekel en zijn team een hele opgave om hier een programma van een uur van te maken, inclusief fragmenten, foto’s en krantenberichten van de serie. Tussendoor werd Han Peekel ook nog ziek maar gelukkig was het programma net op tijd klaar voor de dvd/cd-box.

De KRO heeft het TV Dokument uitgezonden in de kerstvakantie van 2013 en opnieuw in 2015 ter gelegenheid van 90 jaar KRO. Het digitale themakanaal Best24/NPO Best heeft het ook opgenomen in de programmering. Het programma kan worden teruggekeken op NPO Gemist.
 
 


Publicatiedatum: 17 augustus 2013
Laatste aanvulling: 13 augustus 2016

© Salt Multi Media BV

Reageer en deel Hamelen met anderen

 

Contact

Via e-mail