BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE OEBELE EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

197X Studio - Gracchus

 
Naast zijn dagelijkse werk voor de Toonder Studio’s en het schrijven van de scenario’s voor onder andere OebeleKunt u me de weg naar Hamelen vertellen, meneer? en Q & Q vond Harrie Geelen ook nog de tijd om een stripverhaal te maken, Gracchus. De strip verscheen begin jaren ’70 in Studio, de televisiegids van de KRO. Elke vrijdagochtend bedacht Harrie Geelen een vervolg, tekende en inkte de strip, kleurde ze in met viltstift zodat de pagina meteen droog was, een hulp vulde de tekstballonnen met plakletters in en vervolgens werd de bladzijde om vijf uur naar de KRO gestuurd. De strip over de besnorde agent Gracchus uit Striphoven is daarna nooit meer gepubliceerd.
Harrie Geelen is niet meer in het bezit van de originele tekeningen. De pagina’s uit Studio heeft hij onlangs gedigitaliseerd en waar nodig de tekstballonen opnieuw ingevuld en afbeeldingen schoongemaakt. Eén pagina was in zwart-wit afgedrukt, deze is opnieuw door hem ingekleurd.
Er zijn enkele kleine overeenkomsten met Hamelen: het café heet Het Hol van de Leeuw (zie deel 10), er is een personage met de naam Dolfje (zie deel 11) en op de planeet Ur staan overal theepotten (zie deel 20).

Bekijk de hele strip als pdf-bestand: Gracchus (download via Dropbox).
 

Gracchus

Tekst: Harrie Geelen
Tekeningen: Harrie Geelen
Omvang: 49 pagina's

 


© Harrie Geelen

Reageer en deel Hamelen met anderen

 

Contact

Via e-mail