BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE OEBELE EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

2013 Story - Rob in angst om kleine Julius!

1 mei 2013

Zoon opnieuw onder het mes

Door Ben Holthuis

Story 1 mei 2013…Story sprak Rob op de party rond de release van de dvd Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? In deze legendarische kinderserie, die in het begin van de jaren ’70 door de KRO werd uitgezonden, vertolkte hij de rol van Bertram Bierenbroodspot. Veel acteerervaring had Rob nog niet toen hij werd gevraagd voor de serie.

Bergafwaarts
'Ik zei ja omdat ik nieuwe kansen rook. Ik had een carrière als tienerster achter de rug en daarna ging het bergafwaarts. Het was alsof er geen interesse meer voor me was.' Er volgden steeds meer mooie rollen voor Rob en het leek er zelfs lange tijd op dat hij als acteur zou doorgaan. Al snel scoorde hij echter een stevige hit met Jan Klaassen, de trompetter. Het zou een ommekeer in zijn zangcarrière betekenen en Rob stortte zich daarna weer vol op de muziek. Hoe kijkt hij na al die jaren terug op zijn ‘uitstapje’ in Hamelen?
'Inmiddels ben ik zover dat ik durf toe te geven dat wat ik toen heb gedaan best goed was. Ik durf er trots op te zijn. Het heeft lang geduurd voordat ik zover was. Dat is vooral door Henriëtte gekomen. Met haar beleef ik nu de mooiste jaren van mijn leven. Jet is mijn baken, mijn houvast. Net als natuurlijk mijn zoontje.'

[omdat alleen het laatste gedeelte van het artikel over Hamelen gaat is dat hier terug te lezen]


© Story

Reageer en deel Hamelen met anderen

 

Contact

Via e-mail