BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE OEBELE EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

2013 Weekend - Rob de Nijs lijkt de eeuwige jeugd te hebben

23 januari 2013

Spetterend verjaardagsfeest in Carré

door Dick Ankersmit

Weekend 23 januari 2013Rob de Nijs vierde zijn zeventigste verjaardag afgelopen weekend in een tot de nok toe gevuld Koninklijk Theater Carré. Fans, collega’s, vrienden en familie zagen dat Rob op zijn zeventigste nog steeds prima in staat is om een zaal op zijn kop te zetten. De grootste ontroering voor Rob kwam toen hij na afloop door zowel zijn huidige vrouw als zijn ex Belinda om de hals werd gevlogen. ‘De vrede is nu echt getekend’, zegt Rob.

Op het grote verjaardagsfeest dat Rob de Nijs afgelopen zondagmiddag met zijn fans vierde in het afgeladen Carré in Amsterdam werd voor het eerst na de dramatische scheiding van Belinda duidelijk dat beide kemphanen de vrede hebben getekend. ‘Er is natuurlijk een heleboel gebeurd’, vertelde Rob geëmotioneerd. ‘Maar we zijn mensen die ook kunnen vergeven. Dat we nu allemaal bij elkaar zijn, is voor mij het allermooiste verjaarscadeau dat ik me had kunnen wensen. Maar er is meer, we zijn niet alleen bij elkaar, we zijn ook weer echt een soort van vrienden geworden!’ Om dat te bewijzen ging de hele familie na afloop van het jubileumconcert spontaan op de foto.
De champagne ging rond en Rob werd van alle kanten gefeliciteerd. Niet alleen met zijn verjaardag, maar ook met het sprankelende optreden, waarmee de zeventigjarige liet zien in topconditie te verkeren. ‘Ja, ik zit lekker in mijn vel’, lachte Rob. ‘Eerst papa worden, dan de feestdagen en nu weer zo’n prachtig feest, het kan niet op. Ik ben ontroerd door alle mooie dingen die iedereen over me gezegd heeft en ik dank mijn vrienden voor hun geweldige optredens. In één woord fantastisch!’

Oebele
Jan Rot opende de rij van optredende vrienden met een voor Rob heel toepasselijk lied, getiteld Eeuwig jong. Bij het nummer Trees, dat Henk Hofstede te gehore bracht, welden de tranen op in Rob’s ogen. ‘Niet alleen mijn moeder heet Trees, maar ook de moeder van Henriëtte’, legde Rob later emotioneel uit.
Frits Spits interviewde Trea Dobbs en Ria Valk die in de zaal zaten en haalde herinneringen op met Dickie, de ex van de overleden Toni Boltini. In diens beroemde circus trad Rob in zijn jonge jaren samen met Johnny Lion op. Het complete koor uit Hamelen kwam het toneel op en met solistes Loeki Knol en Wieteke van Dort werden de bekende melodieën uit Oebele en Kunt U Me De Weg Naar Hamelen Vertellen Meneer ten gehore gebracht, series waarin Rob de Nijs een grote rol speelde. Paul de Leeuw bracht zijn felicitaties per video aan Rob over en uit Engeland deed niemand minder dan Sir Cliff Richard er een schepje bovenop door via een lijnverbinding Congratulations voor hem te zingen.
Na de pauze trakteerde Rob zijn fans op prachtige ballades als Foto van Vroeger, Hulpeloos en Banger Hart. Hij sloot het feest af met zijn grootste hits Malle Babbe, Zuster Ursula en Jan Klaassen. Heel Carré deinde mee en de bloemen die Rob van trouwe fans Monique en Carla kreeg, waren dik verdiend. Op de afterparty vertelde Rob’s oudste zoon Robbert, die met zijn 29 jaar nog steeds vrijgezel is, dat hij veel van zijn vader geleerd heeft. ‘Ik heb momenteel geen vriendin, maar als ik ga trouwen, ga ik het in één keer goed doen’, vertelde hij. ‘Ik wil maar één keer trouwen en dan meteen met de goeie. Er waren tot nu toe weleens vrouwen die in me geïnteresseerd waren, maar dat was alleen maar omdat ik de zoon van Rob ben. Daar heb ik niets aan.’
Belinda, die Rob voor het eerst in zeven jaar weer eens zag optreden, vertelde dat haar andere zoon Yoshi speciaal voor het feest zijn haar had geverfd. Hij vermaakte zich die avond kostelijk. Rob zelf had geen spoeling door zijn stekelige grijs-zwarte haardos en stoppelige haardos gedaan. ‘Dit past meer bij mijn leeftijd’, zei hij knipogend, en hij nam vervolgens felicitaties in ontvangst van zijn talrijke vrienden. Hij boog zich om Tineke de Nooij te kussen en schudde de hand van Henkjan Smits, Charly Luske en Tanja Jess. Ook Harry van Hoof, Trea Dobbs, Ria Valk, Loeki Knol en Wieteke van Dort waren naar het feest gekomen.
Voor Thierry Duval, de echtgenoot van Belinda Meuldijk, was het optreden van Rob een première. ‘Ik heb hem nog nooit zien optreden’, vertelde hij. De met een wollen pet getooide Thierry vond het prachtig.

Nieuwe laptop…
Rob’s vrouw Henriëtte straalde, ze was in de wolken. Ze vertelde dat haar vader en moeder de hele dag als oppas voor de kleine Julius fungeerden. ‘Het gaat prima met hem. Hij moet nog wel een keer aan zijn liesbreuk geopereerd worden, maar daar maken we ons gene zorgen over. Het is een kleine ingreep die poliklinisch wordt verricht, dus hij hoeft het ziekenhuis niet in.’ Had ze voor Rob’s verjaardag nog een leuk cadeau gekocht? ‘Nou, eerlijk gezegd niet’, lachte ze. ‘Wij zijn eigenlijk erg praktisch en zijn computer was kapot, dus heb ik hem een nieuwe laptop gegeven. Dat sloeg natuurlijk nergens op en hij moest er ook heel hard om lachen toen ik hem dat ding gaf. Ach, we zijn gelukkig, dat is het enige wat telt.’
 


© Weekend

Reageer en deel Hamelen met anderen

 

Contact

Via e-mail