BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE OEBELE EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

2017 Veronica Magazine - Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?

zaterdag 11 november 2017

1972-1976 KRO

Tekst Ruben van Eijl

De verdwenen kinderen uit Hamelen, van het beroemde sprookje van Grimm, proberen de weg naar huis te vinden en komen in de ene na de andere magische wereld terecht. Een jeugdserie waar geen einde aan lijkt te komen en waarin iedereen die iets voorstelt in de showbizz wel een keer een rol speelt. Naast de bekendste personages Bertram Bierenbroodspot (Rob de Nijs) en Lidwientje Walg (Loeki Knol, die het overnam van Ida Bons), Martin Brozius (Aernout Koffij), John Lanting (Ogterop Deux), Rudi Falkenhagen (Hol van de Leeuw), Jan Blaaser (Looie Det van Kalkedot), Hans Otjes (Jut), Wieteke van Dort (Jul) en, onvergetelijk, Leen Jongewaard (Gruizel Gruis).

Maar liefst 120 liedjes kietelden de oren van de aan de buis gekluisterde jeugd. Wie kan de volgende melodieën nog meeneuriën? 1 Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? 2 Wie het laatst lacht 3 Langzaam komt de tijd.

Het artikel maakt onderdeel uit van een special over de beste Nederlandse jeugdseries, klik op de afbeeldingen voor een uitvergroting.


  • Veronicanr45-01
  • Veronicanr45-02
  • Veronicanr45-03
  • Veronicanr45-04
  • Veronicanr45-05

 


Met dank aan Veronica Magazine voor toestemming herpublicatie.
© Veronica Magazine

Reageer en deel Hamelen met anderen

 

Contact

Via e-mail