BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE OEBELE EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

De Hamelenreünie 6-6-1993

 
Op 6 juni 1993 werd voor het eerst een grote Hamelenreünie georganiseerd. Naast schrijver Harrie Geelen, componist Joop Stokkermans, regisseur Tineke Roeffen, hoofdrolspelers Rob de Nijs en Loeki Knol en leden van het koor waren een groot aantal gastacteurs aanwezig, onder anderen Hans Pauwels, Margreet Heemskerk, John Lanting, Emmy Lopes Dias, Frans Kokshoorn, Carol van Herwijnen, Arnold Gelderman, Tom van Beek, Jules Croiset, Rita Corita, Johan Sirag, Rudi Falkenhagen, Bueno de Mesquita, Georgette Reyevski, Nanny Cijs, Coen Pronk, Marlies van Alcmaer, Pierre van Ostade, Allard van der Scheer, Ellen de Thouars en Maélys Morel.
Tijdens de reünie was ook een tentoonstelling ingericht en werden twee videobanden en een cd, uitgebracht door het Nederlandse Artiesten Museum, gepresenteerd. Een amateuropname werd in een oplage van 150 exemplaren uitgegeven op video.
 

De Hamelenreünie 6-6-1993

Uitgever:
 
Het Nederlandse Artiesten Museum in samenwerking met
Linda Pictures
Speelduur: 60 minuten
Jaar: 1993
   
  Beschrijving
  Zondag 6 juni 1993 vond er in het KRO-gebouw in Hilversum de reünie plaats van het kinderkoor Henk van der Velde uit Amsterdam. Dit ter gelegenheid van de release van cd nummer twee en de eerste twee videotapes van de tv-serie “Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?”.
De dag begon om 14.00 uur en duurde tot 17.30 uur. Meer dan 150 mensen waren aanwezig op deze zeer warme dag. Voor het eerst in Nederland vond er een reünie plaats van mensen die aan een tv-serie hadden meegewerkt. Niet enkel was het kinderkoor aanwezig, maar ook een groot aantal acteurs en actrices waren van de partij. Denk maar aan namen als: Rudy Falkenhagen, Rob de Nijs, Loeki Knol, Margreet Heemskerk, Emmy Lopez Diaz en John Lanting, om er maar een paar te noemen.
Tijdens deze unieke dag waren er de drie hoofdgasten: Harrie Geelen, de schrijver; Joop Stokkermans, die voor de muziek verantwoordelijk was; en de dame die de regie deed van aflevering zeven tot vijfenveertig, Tineke Roeffen. Zij kregen dan ook de video’s en de cd uitgereikt. Op de voorkant van de hoes zie je “de grote drie” met onze cd, gefotografeerd door onze fotografe Finy Siersma.

 


Publicatiedatum: 19 oktober 2012
Laatste aanvulling: 19 oktober 2017

© Het Nederlandse Artiesten Museum/Linda Pictures

Reageer en deel Hamelen met anderen

 

Contact

Via e-mail