BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE OEBELE EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? - Deel 1

 
Deel 1 (eigenlijk Deel 2 omdat er ook een Deel 0 is) van een serie videobanden die in een oplage van 500 werden uitgegeven door Het Nederlandse Artiesten Museum. Deze band werd samen met Deel 0 gepresenteerd tijdens de Hamelenreünie op 6 juni 1993.
Aflevering 6 (in zwart/wit) is afkomstig uit de collectie van Harrie Geelen, niet geheel compleet maar werd voor deze uitgave wel opgeknapt. Volgens de hoestekst heeft hij zijn banden geschonken maar dat is niet juist. De bedoeling was dat er meer delen zouden volgen maar door onderlinge ruzies is het bij deze ene aflevering gebleven.
 

Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? - Deel 1

Uitgebracht: Het Nederlandse Artiesten Museum
Speelduur: 83 minuten
Jaar: 1993
   
  Inhoud
 
  • Compilatie van de eerste vijf afleveringen
    Voordat een nieuwe serie uitzendingen begon werd eerst een overzicht gegeven van de afleveringen uit het vorige seizoen. De verteller hierbij was Hans Pauwels. De rol van Lidwientje Walg werd in de eerste vijf afleveringen gespeeld door Ida Bons en de regie was van Nico Hiltrop. De uitzendbanden van aflevering 1 t/m 39 bestaan niet meer. Door initiatief van Het Nederlandse Artiesten Museum heeft de KRO deze compilatieband van de eerste vijf afleveringen opgespoord.
  • Aflevering 6 "Van de prins geen kwaad"
    De schrijver van de serie, Harrie Geelen, heeft alle afleveringen (vanaf aflevering zes) thuis van de televisie opgenomen op één van de eerste draagbare videorecorders en heeft alle banden geschonken aan 'The Little Archives of the World' in Amsterdam. Daar worden alle banden, met behulp van speciale apparatuur, gekopieerd op nieuwe tapes. Helaas zijn de opnamen zwart/wit en na ruim twintig jaar is ook de kwaliteit niet zo best. Toch hebben we geprobeerd het uiterste uit het materiaal te halen. Daar Harrie Geelen tijdens de uitzending van opnamebandjes moest wisselen ontbreken een aantal stukjes.
   

Reageer en deel Hamelen met anderen

 

Contact

Via e-mail