BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE OEBELE EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

1974 Nieuwe liedjes uit: Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?

Nieuwe liedjes uit Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?Op 14 maart 1974 verscheen de tweede langspeelplaat, met 13 liedjes uit het tweede seizoen, meer specifiek de afleveringen 7 tot en met 11. De hoestekst werd geschreven door regisseur Tineke Roeffen:

"Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen, meneer" is één van die TV-series waar door alle betrokkenen met zo'n genoegen en inzet aan wordt gewerkt, dat het haast niet anders kon of dit programma moest een succes worden. Het plezier en enthousiasme straalt er vanaf en natuurlijk gaat zoiets aan de kijkers niet onopgemerkt voorbij. Ik vertel niets nieuws als ik zeg dat de liedjes, die door "Hamelen"-schrijver Harrie Geelen met kwistige hand door de programma's gestrooid zijn, in hoge mate tot dat succes hebben bijgedragen. Zijn woordkeus is verrassend en hij vertelt nooit in afgezaagde rijmelarij. De muziek van Joop Stokkermans is sprankelend, origineel en goed in het gehoor liggend.

Nieuwe liedjes uit Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?En de kinderen van het koor van Henk van der Velde zijn hartverwarmend. Zij zingen, evenals de volwassen solisten, met grote inzet. De liedjes zijn en worden door Dick van der Meer opgenomen met groot vakmanschap en een aanpak die een klassiek meesterwerk niet zou misstaan.
Het kon bij de samenwerking van zoveel uiterst professionele krachten nauwelijks anders, of er ontstond een veelheid aan materiaal, dat er om schreeuwde op een LP te worden uitgebracht, om zo aan de vergetelheid en vergankelijkheid, iets waar alle TV-programma's mank aan gaan, te worden ontrukt. En daar ligt hij dan: deze tweede Hamelen-langspeelplaat. De keuze van de nummers was niet gemakkelijk. Bijna al het beschikbare materiaal kwam voor de plaat in aanmerking. Maar laten we het erop houden, dat dit de dertien beste liedjes zijn van het vorige seizoen. Ik hoop dat iedereen, zowel kinderen als volwassenen, die naar deze plaat luistert, er evenveel genoegen aan beleeft als aan het kijken naar de programma's in de KRO-TV-serie "Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen, meneer?".

Hoewel de liedjes op cd zijn uitgebracht in andere uitgaven, is het album nooit op cd verschenen. Het is wel gedigitaliseerd en kon tot februari 2013 bij Fonos worden nabesteld op cd.
 

Uitgever Philips
Jaar 1974
Bestelnummer 6440 164
Bestelnummer Fonos   LP-5090
Muziek, arrangeur en orkestleiding   Joop Stokkermans
Tekst Harrie Geelen
Kinderkoor onder leiding van Henk van der Velde
Geluid Dick van der Meer 
Produktie  René Sleven 
Regie  Tineke Roeffen
Foto's  KIPPA
Hoesontwerp Cor Wijtemans
Studio M.C. - Nederhorst den Berg
   
  Kant 1 
 
 • De thee is heet en de taart staat klaar
  Lex Goudsmit, Rita Corita, Ab Hofstee, Loeki Knol, Rob de Nijs en koor *
 • Kom in de kudde
  Gerard Cox en koor
 • Prinsenlied
  Rob de Nijs, Marnix Kappers en koor
 • Ach, ach rattenvanger
  Loeki Knol en koor **
 • De Hameler horlepiep
  Martin Brozius, Rob de Nijs en koor ***
 • Weet u ook de weg naar Morpuys
  Rob de Nijs, Loeki Knol en koor
  Kant 2
 
 • Geen tijd voor Hollebollegijs
  Ensemble
 • Vermommen is een vak
   Ab Hofstee, Loeki Knol en koor *
 • 't Spook met de spikkeltjes
  Rob de Nijs
 • In een spelonk
  Rob de Nijs en koor
 • Gonda van Hillegom
  Rob de Nijs en koor
 • Ik ben Gruis
  Leen Jongewaard
 • Niemand weet (Repelsteeltje)
  Jan Blaaser en koor
 

* Martin Brozius is ook te horen.
** Rob de Nijs is ook te horen.
*** Jan Blaaser is ook te horen.


Reageer en deel Hamelen met anderen

 

Contact

Via e-mail